6 tips för dem som letar efter lycka

De flesta av oss vill vara lyckliga, men på väg till denna dröm gör tyvärr samma misstag. Ja, och livet gör ibland sina egna anpassningar av våra planer: vi har fläckar och sjukdomar, uppsägning och förlust. Hur man är?

Att köpa dyra saker, vila på prestigefyllda platser, relationer för relationer, alkohol och spel – allt detta gör oss inte lyckliga, åtminstone på lång sikt. Kanske är den huvudsakliga hemligheten med lycka i rätt inställning till livet. I förmåga, alltid, under alla svårare omständigheter, påminn dig själv: Ja, nu är det inte lätt, men det kommer inte att vara för evigt. Eller, som Henry Ford sa: "När det verkar som att hela världen är inställd mot dig, kom ihåg att planet tar fart mot vinden".

Det var denna fras som en gång hjälpte manusförfattaren och regissören Simon Gacher att ompröva sin inställning till livet. Vid 20 års ålder led Gachera av den perifera förlamningen av ansiktsnerven, tänkte på självmord: hans egen framtid drogs så dyster för honom. Under det senaste året delades den unge mannen två gånger delvis med sina nära och kära, och det verkade som om det bara skulle bli värre längre än.

Samtidigt kom mamma Hacher in på sjukhuset. Enligt läkare hade hon bara tur: lite mer – och hon skulle inte ha räddats. Läkare diagnostiserade en kvinnadiabetes. Samma år dog far till den unga mannen – inte bara en nära person utan också ett exempel att följa. Situationen verkade helt hopplös, det fanns ingen att prata om vad som hände med. Det verkade som om livet inte var värt det att kämpa för det ..

Ser framåt, låt oss säga att den här historien har en lycklig final: Gachera klarat sig inte bara, utan också insett i yrket och är ganska lycklig i livet. Och han formulerade också reglerna som sedan för tio år sedan hjälpte honom att överleva. Så kanske kommer de att hjälpa dig.

1. Acceptera vad som ligger utanför din kontroll

Det första steget mot lycka är att erkänna vad som händer med dig nu. Titta i ögat, även om vi pratar om förlust och det gör ont. Det är viktigt att sluta lura dig själv, roa illusioner och äntligen acceptera det faktum att ingenting beror på dig. Det här handlar inte om maktlöshet, utan om avslag på självdekartion.

2. Ändra vad du kan medan du kan

Om du på något sätt ändrar situationen i din power-do it. Enligt Gacher bröts hans förhållande eftersom han inte investerades tillräckligt i dem, och när han förstod detta var det redan för sent att fixa något.

3. Titta djupt in i dig själv

Många av oss gör samma misstag: vi förväntar oss att andra gör oss lyckliga – föräldrar, barn, nära och kära, omgivningar. I själva verket, inifrån vet vi att vi kan ge oss glädje och återlämna livets nöje, du behöver bara stoppa och reflektera över det.

Och även om "ljuset inte är sött" är det viktigt att komma ihåg allt som levitra någonsin har gett oss glädje och börja göra det igen. Om och om igen, steg för steg, spendera mer tid ensam med dig själv och dina önskningar.

4. Omge dig med de som du är lycklig

De som stöder dig, till vilka du är kära, som tror på dig. Med dem kommer du inte bara att må bättre "för tillfället" – detta kommer att påverka din allmänna känsla av tillfredsställelse från livet.

5. Prova nya klasser

Hitta vad som får ditt hjärta att slå oftare, att du kommer att vidarebefordra dig och ge glädje. Kom ihåg vad du gjorde tidigare – kanske till och med i barndomen, eller prova allt i rad tills "samma" hittas.

6. Leta efter nya lösningar

I livet finns det riktigt svåra situationer och svåra händelser, men låt dig inte fastna i en fälla av negativa känslor och tankar. Försök att ändra allt. Prata med andra, fråga om deras upplevelse, läs, lyssna på andras berättelser, söka råd, försumma inte möjligheten att få professionell hjälp. Förr eller senare är "dörren" troligen att hittas.

Simon Gachera hittade frälsning i en hobby: Trots sjukdomen började han resa mycket, fotografera och skjuta video. Dessa klasser tog över honom så mycket att smärtan gradvis började dra sig tillbaka. Och trots att svårigheter i livet till denna dag inträffar, för det mesta kan han kalla sig en lycklig person.

Det visade sig med honom – du kommer att lyckas. Även om det inte är lätt nu, låt inte omständigheterna beröva dig förmågan att njuta av livet.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *