Продакт-менеджер Хто Це? Заробітна Платня, Обов’язки Й Завдання

Робота продукту пов’язана з генеруванням, пріоритизацією та тестуванням гіпотез. Він постійно експериментує з ціною підписки, call-to-action на сайті або онбордингом у додатку. Якщо ви швидко втомлюєтеся від дзвонів і робочих чатів, не любите командну роботу і не вмієте порозумітися з різними людьми, то кар’єра продакту не для вас.

продакт менеджер це

Кар’єрний шлях продакт-менеджера відрізняється від шляху маркетолога чи програміста. Тут немає строгого поділу на Junior, Middle та Senior. Навіть продакт-менеджер-початківець — це повноцінний продакт, який відповідає за конкретний продукт або його частину. Її розмір залежить від досвіду фахівця, який обчислюється як у роках роботи, так і в кількості великих проєктів на рахунку менеджера. Також у розподілі зарплат задіяний географічний фактор (у столиці зарплата буде вищою), популярність і впливовість компанії, бюджет проєкту.

Только Самое Интересное Из Мира Украинского It

В ентерпрайз рівня продуктів може тривати до eight місяців, поки всі погодження пройдуть. На цьому етапі і видно результати того, чи якісно ви пропрацювали пункт з стейкхолдерами. А вкінці дороги, звісно ж, стоїть і чекає замовник.

Складність не завжди виливається у гроші, тому іноді треба дуже багато думати та отримувати гарну реалізацію. Іноді бувають епічні битви архітекторів, кожен з яких має свій план реалізації чогось, і потрібно відстояти конкретну технологію. Це важко осягнути, але перемагає не найгарніше, а найбільш функціональне та раціональне рішення.

Яку Роль Відіграє В Компанії Project Manager?

Коли він тільки стартує у нього є стадії — Introduction, Growth, Maturity, Decline. На першій стадії ми ще не знаємо, чи буде продукт успішний на ринку, чи матиме потік користувачів. На стадії росту ми захоплюємо більший ринок, наша маржа росте, але у цей момент на ринку з’являються конкуренти. Це лише кілька прикладів типових штампів/думок в українській ІТ-тусовці про продакт менеджерів НЕ з продуктових компаній. Коли продукт зданий, менеджер продукту продовжує його підтримувати. Часто потрібний розвиток і доопрацювання, переробки пакетування послуг.

продакт менеджер це

Ефективне спілкування є ще одним ключовим елементом успішної кар’єри продакт менеджера. Вони повинні бути здатними ефективно комунікувати з різними зацікавленими сторонами,включаючи команду,клієнтів і керівництво компанії. Крім того, успішний продакт менеджер має мати аналітичні https://wizardsdev.com/ навички і здатність працювати з великою кількістю даних. Вони повинні бути здатними проводити дослідження ринку, аналізувати конкурентну обстановку та розуміти потреби користувача. Потрібно розуміти потреби та проблеми користувачів і знаходити способи вирішення їх.

Хто Такий Продакт-менеджер (product Manager)?

Важливо навчитися створювати дорожні карти розробки продукту (Product Development Roadmap) — високорівневі плани з робочим потоком та ключовими моментами. Відповідно до них структуруватиметься вся робота над продуктом. Вибір компанії, у якій ви працюватимете, залежить від того, які цілі ви ставите перед собою і що буде краще для вас.

продакт менеджер це

Кожен продакт-менеджер аналізуватиме метрики, взаємодіятиме з розробниками та проводитиме кастдеви. Тепер ви знаєте, де шукати вакансії для продакт-менеджерів та на який рівень зарплати орієнтуватися. У наступному блоці розберемо, який кар’єрний шлях чекає продакту-початківця. Продакт-менеджер часто взаємодіє з колегами – проджект-менеджером, маркетологом, аналітиком, UX-дизайнером. Він ставить завдання, влаштовує брейншторми, вирішує конфлікти.

Ви продумуєте ідею, яка розв’яже проблему користувачів, збираєте відповідну команду та приступаєте до розробки. Потрібно розуміти, чи буде продукт приносити прибуток. Ви розраховуватимете витрати на залучення одного користувача (CAC — Customer Acquisition Cost) і дохід з цього користувача (LTV — Lifetime Value). Щодня ми можемо надсилати вам вакансії за запитом «Продакт-менеджер» на ел. Найбільш професія менеджера з продукту затребувана в IT-сфері, де вона спочатку і з’явилася, але з часом таку посаду впроваджують і підприємства з інших галузей. Але це вимагає дуже добрих навичок управління та спілкування, які починають бути актуальними, вже починаючи з ролі керівника проєкту.

продакт менеджер це

Head of Product відповідає за окремий продукт, наприклад, за соціальну мережу. Про переваги та недоліки кожного варіанту читайте у нашій статті про типи IT-компаній. Ця інформація допоможе вибрати відповідну компанію залежно від ваших цілей. Ви плануєте розвиток продукту, метрики, але все може піти за планом. У статті про розв’язання конфліктів ми розкриваємо п’ять несподіваних способів на прикладі життя продуктової команди.

Він знайде спільну мову з розробниками, переконає дизайнера, яка кнопка зрозуміліша користувачу та допоможе маркетологам із позиціонуванням продукту. Він першим дізнається про баг та знайде, який «біль» користувача може вирішити продукт. Його product manager вакансии роль, навички і компетенції відрізнятимуться залежно від розміру та структури компанії. Але без нього не обходиться жоден успішний запуск. Якщо ви запитаєте різних продакт-менеджерів про те, чим вони займаються, то отримаєте різні відповіді.

Управління командами з різних підрозділів компанії також належить до компетенції продакт менеджера. Продакт, має бути лідером і забезпечувати гармонійне співробітництво між дизайнерами, програмістами, маркетологами та іншими спеціалістами. Основна мета – створити прекрасний продукт, який задовольняє потреби користувачів. Ми проводимо А/В-тести, щоб перевірити свої припущення та зрозуміти,як вони впливають на метрики продукту.

  • Що саме є найбільшими викликами у менеджменті для продактів?
  • Якщо ви запитаєте різних продакт-менеджерів про те, чим вони займаються, то отримаєте різні відповіді.
  • Стартапи розпочинають не тільки зелені хлопчики з засохлим молоком на губах, а ще й досвічені стартапери.
  • У Маtic немає традиційних проджект-менеджерів, і, формально, продакт-менеджер не відповідає за ефективність процесу розробки.
  • Як на мене, якщо в компанії працює понад 50 людей, продакту саме час розробити RACI-матрицю.
  • Зі 100 користувачів лише одиниці дійдуть до етапу оплати та стануть постійною аудиторією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter. Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисните Ctrl+Enter. Надаючи вашу електронну адресу, ви погоджуєтесь з нашою Політикою приватності. Поступово одночасно керувати маркетингом та розробляти нові продукти стало неможливим. Також багато успішних представників професії пропонують всім, хто хоче освоїти професію, пройти курси.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *